Endüstriyel Router ve Kullanım Alanları
Endüstriyel router (yönlendirici) birden fazla ağı veya ethernet alt yapısını birbirine bağlayan bir network aygıtıdır. Endüstriyel router, birbirinden farklı ağları veya segmentler arasındaki veri bilgilerini çevirebilirler. Bu şekilde birbirlerinin verilerini okuyabilirler. Bu da çok daha büyük bir ağ oluşturulmasını sağlar. Endüstriyel router, aynı zamanda internetin ana düğüm cihazıdır. Bu cihaz, yönlendirme aracılığıyla verilerin çok daha hızlı iletilmesini belirler. Endüstriyel routerların birçok özelliğimden söz etmek mümkün. Yönlendirme tablosunu dinamik olarak oluşturabilirler. Bununla birlikte, alınan paketteki IP adresi bilgisine göre yönlendirme tablosu bulabilir ve verileri iletmek için en iyi yolu belirleyebilirler. Bu şekilde verileri iletebilirler.
Peki Nasıl Bir Endüstriyel Routerı Tercih Etmeliyiz?
Sağlam tasarım: Endüstriyel router, zorlu ortamlar için tasarlanmış sağlam bir yönlendiricidir. Uzaktan izleme, endüstriyel otomasyon, bina otomasyonu, filo yönetimi ve çevresel izleme gibi birçok uygulama için idealdir.
Güvenli bağlantı: Endüstriyel bir router, güvenli bir hücresel bağlantı üzerinden uzak ağları ve cihazları kontrol etmek ve izlemek için tasarlanmıştır. Kritik verileri uzak bir bağlantı üzerinden güvenli ve verimli bir şekilde aktarmak için VPN, güvenlik duvarı, NAT ve paket filtreleme özelliklerine sahiptir.
Gömülü modem: Endüstriyel bir yönlendiricide yerleşik bir 3G, 4G veya 5G modem bulunur. Tek ihtiyacınız olan SIM kart yuvasına bir SIM kart takmak. USB dongle’ları artık gerekli değildir.
Geniş çalışma sıcaklık aralığı: Seçilecek ürün çevre şartlarına karşı dayanıklı olmalıdır. Bu bazen sıfır derecede bir dağın zirvesi bazen ise sıcaklığı 50 derecelere çıkan bir şehir olabilir.
Endüstriyel Router Aygıtlarının Uygulama Alanları
Routerlar, Katman-3’te bulunan birbirinden farklı ağları birbirine bağlayabilir. Aynı zamanda, çoğu durumu göz önünde bulundurduğumuzda routerlar yerel bir ağı internete de bağlayabilirler. Bu durumda, internet bağlantısı için Fiber, ADSL, WiFi, 4G ve 5G gibi farklı erişim teknolojileri kullanılmaktadır. Endüstriyel routerlar, tüm bu uygulama alanlarının yanı sıra bir üretim içinde Ethernet üzerinden birbirinden farklı ağları bağlayabilmek için de kullanılabilir.
- Yenilenebilir enerji uygulamaları
- Endüstri Tesisleri
- Makine otomasyon uygulamaları
- Ulaşım ve tünel uygulamaları
- Telekom uygulamaları gibi alanlarda router aygıtlar uygulanabilir.
Endüstriyel routerın uygulamalarda sizlere sunduğu avantajları sıralarsak;
Endüstriyel router, kritik süreçleri izleyerek operasyonel verimliliği arttırır.
Endüstriyel varlıklarınızı, baştan aşağı güvenlik özellikleri sayesinde koruyabilir.
İhtiyaç duyduğumuz her şey için, çoklu haberleşme türleri sunar. Aynı zamanda ihtiyaç duyabileceğimiz şeyler için de sahada kolayca yükseltebileceğimiz, oldukça modüler bir network sistemi kurmanıza da yardımcı olur.
Uzaktan devreye alma ve BT sistemlerinin yönetilmesi artık sizler için daha kolaydır. Bununla birlikte arıza oluştuğunda buna müdahale etmek ve uzaktan erişim sağlayabilmek çok daha güvenli ve kolaydır.
Endüstriyel router ihtiyaçlarınız için hemen bizimle iletişime geçin.